vineri, 20 noiembrie 2009

PLEC ÎN STRĂINĂTATE....

Bună ziua,

Astăzi am aflat că plec în "străinătate" la popoarele "francofone", "anglo-saxone" de la U. de Argeş. Şi pot zice că acolo este "culmea" civilizaţiei şi a modernităţii din întreaga omenire. Şi întocmai ca strămoşii lor, vitejii romani (nu români!), drumurile sunt pavate cu piatră (ici, colea câte o groapă), femeile poartă ilice şi ilicuţe, merg în coşniţa în cap şi aduc de toate bunătăţile acasă la copiii lor. Bărbaţii se preocupă, atunci când nu muncesc, cu practicarea sportului lor tradiţional: STICLISM, CONIAC-CANOE şi HALBERE. Aici creatorii de modă se preocupă cu noul trend local, numit "haine de terfeleală" şi credeţi-mă în viaţa mea nu am fost mai uimit de atâtea mixturi de culori, de felurite forme cât mai variate posibil. Producătorii autohtoni de pantofi au inventat însă "pantoful invizibil" servind drept motiv pentru reîntoarcerea la natură, la fundament, al omului. Acest pantof asigură o
comunicare totală cu mediul exterior, el practic neinfluenţând acţiunea mediului exterior asupra piciorului, ci dimpotrivă îl promovează. Vă daţi seama ce fiţe pot să fie în spatele acestor preferinţe, în această Ibiza a Argeşului, unde sunt probabil unii dintre cei mai "bogaţi" oameni ai globului. Acest sat superb este "acoperit" de o serie de maşini "de epocă" cu care locuitorii se deplasează de la un "bangaloo" la altul, sau merg cu "trăsura" pe acele drumuri antice. Locul în care trăiesc aceşti oameni este pitoresc, superb şi mai ales foarte însorit. Datorită mediului foarte curat în care aceşti oameni coexistă, baia nu mai este necesară decât arareori, o dată pe lună sau pe an, ca un fel de sărbătoare comemorativă în cinstea restului umanităţii care nu a ajuns la un asemenea nivel de civilizaţie. Motiv pentru care, mirosul natural al axilelor acestor oameni este comparabil cu parfumul CocoChannel numero 5.
Datorită unui simţ profund de respect pentru natură al cetăţenilor acestei "insule" de civilizaţie, consumul de curent a fost sistat complet în majoritatea locuinţelor, fiind înlocuite de mijloace "ecologice" de iluminat nocturn cum ar fi: lumânarea, lampa cu gaz, etc. Majoritatea propietăţilor nu au garduri amintind de starea de echilibru social, universal şi primordial al grădinii eterne.

Ce să mai abia aştept să mă duc să văd şi eu acest nivel foarte înalt de civilizaţie.

Dr. Radu Ionescu, M.D.
Romania